نمک کوشر
نمک کوشر (نمک حلال)
کوشر به معنای حلال است و این نام را به این دلیل روی آن گذاشتهاند که بخش مهمی از آداب و رسوم آشپزی یهودیان است.
یهودیان اعتقاد دارند برای حلال شدن گوشت، خون باید کاملا از آن خارج شده باشد. بافت درشت دانههای نمک کوشر به خارج کردن خون از گوشت کمک میکند.
تفاوت اصلی نمک کوشر با نمک تصفیه شده معمولی، درواقع ساختار دانههای آن است. آشپزان حرفهای در سراسر دنیا، به دلیل درشتی دانهها و راحتی استفاده از آن با دست برای پاشیدن روی غذا، نمک کوشر را به نمکهای دیگر ترجیح میدهند.
نمک کوشر بافت و طعم متفاوتی در دهان دارد اما اگر آن را در حین پخت به غذا اضافه کنید، تفاوتی از نظر طعم با نمکهای دیگر احساس نخواهید کرد.
در نمک کوشر از موادی مانند Anti Caking کمتر استفاده میشود. همچنین اگر به دنبال نمک بدون ید هستید، این نمک معمولا ید کمتری نسبت به نمک تصفیه شده دارد.
به این نکته هم توجه کنید که یک قاشق چایخوری نمک کوشر وزن بسیار سبکتری از یک قاشق چایخوری نمک تصفیه شده دارد؛ پس هنگام آشپزی از آنها به یک میزان استفاده نکنید چون در نهایت ممکن است غذای شما یا شور شود یا بینمک.
نمک کوشر کمتر از نمک معمولی لطیف است. دانههای درشتتر آن به صورت منظم به یکدیگر پیوند نمیخورند بنابراین زبرتر است و چندان متراکم نیست. نمک کوشر پرکاربردترین نوع نمک است. این نمک برای مزهدار کردن قبل از آشپزی، طی آن یا بعد از آن عالی است.