انواع کاغذ
انواع کاغذ
کاغذها در انواع مختلف وجود دارند، همچنین دارای ضخامت و وزن و اندازه های گوناگون تولید می شوند. شناخت انواع کاغذ به شما کمک خواهد کرد تا در مواقعی که در حال تصمیم گیری های سخت برای انتخاب نوع کاغذ جهت کارهایی از قبیل تهیه کاتالوگ و بروشور هستید دچار مشکل و سردرگمی نشوید و با خیال راحت کاغذ مورد نیاز خود را انتخاب نمایید. انواع کاغذ به شرح زیر می باشد.
کاغذ باند (Bond paper)
این کاغذ از خمیر چوب بدست نیامده و برای تولید آن از خمیر پارچه استفاده می کنند. این کاغذها بادوام تر و قوی تر از کاغذهای باکیفیت متوسط دیگر می باشد. از این کاغذها در فرآیندهای چاپ الکترونیکی استفاده می شود و ماندگاری بالایی دارد. این نوع کاغذ در کارهایی از قبیل نگارش نامه اداری، پاکت های نامه، فاکتور، اسناد چاپ شده و گزارش های چاپ شده استفاده می شود و مناسب انواع چاپگرهای جوهر افشان و لیزری می باشد.
کاغذ بریستول (Bristol paper)
کاغذ بریستول به عنوان تخته بریستول نیز شناخته شده است. از این کاغذ در ساخت جلد کتاب، بروشور، بلیت، پوشه و پرونده به دلیل استحکام آن استفاده می شود. این کاغذ سبک، ضخیم و بدون پوشش می باشد.
کاغذ با پوشش براق (Gloss coated paper)
در این نوع کاغذ جوهر به راحتی و سریع خشک می شود و کاغذ درخشش و شفافیت بالایی دارد. از این کاغذ برای تهیه بروشور و کاتالوگ به دلیل سریع خشک شدن جوهر و ماندگاری بالای آن استفاده می شود و نیازی به لاک و مهر و موم آن نیست.
کاغذ پوششی مات (Matt coated paper)
این کاغذ برای انتشار آگهی و اعلامیه و همچنین گزارش ها مناسب است و استفاده می شود. این کاغذ برعکس کاغذ با پوشش براق است، مات است و از تابش نور جلوگیری می کند و با پوشش مات پوشانده شده است.
کاغذ بازیافتی (Recycled paper)
این کاغذها از کاغذهایی که قبلا استفاده شده ساخته می شود و همچنین دارای قیمت بیشتر نسبت به کاغذهای استاندارد می باشد، زیرا در مقدار کم تولید می شوند و هزینه تولید برای هر واحد کاغذ بیشتر است. از این کاغذها در بیشتر اسناد از جمله گزارش ها، یادداشت ها و فرم ها استفاده می شود. کاغذهای بازیافتی برای کسانی که در تلاش برای جلوگیری از تاثیرات مخرب بر محیط زیست هستند، مناسب است.
کاغذ با پوشش ابریشمی (Silk coated paper)
این نوع کاغذ دارای سطحی صاف است و در مقابل کاغذ با روکش مات و براق می باشد. این نوع کاغذ دارای روکش ابریشمی است و دارای سطح صاف می باشد و از درخششی که کاغذهای براق دارند و در برخی مواقع که با تابش نور و انعکاس آن مانع از دیده شدن متن می شود، جلوگیری می کند. از این کاغذ در مجلات، کتاب ها و کاتالوگ استفاده می شود.
کاغذ بدون پوشش یا کاغذ تحریر (Uncoated paper – plan paper)
کاغذهای بدون پوشش برای پذیرش جوهر بسیار عالی می باشد. این کاغذها مقرون به صرفه هستند و در اندازه های متفاوت تولید می شوند. با توجه به اینکه این کاغذها بدون پوشش خاصی هستند، برای تمام چاپگرها و هم برای نوشتن معمولی مناسب هستند. این نوع کاغذ برای سربرگ های شرکتی و فرم ها نیز بسیار ایده آل هستند.
کاغذ علامت دار (Watermarked paper)
کاغذهای علامت دار از نوع کاغذهای لوکس هستند و کیفیت بالایی دارند. از این کاغذها برای اسناد رسمی مانند سندهای ملکی استفاده می شود. جهت تمایز این کاغذ از دیگر کاغذها، الگوی لازم روی کاغذ تصویر می شود و این یک ویژگی امنیتی برای اسناد مهم است.